Wat is een F-biljet en wat te doen

Belastingaangifte voor overledene regelen

Is er iemand in de familie of een kennis overleden en je wil voor de overledene aangifte inkomstenbelasting doen bij de belastingdienst. Met het formulier F-biljet regel je de zaken voor afhandeling inkomstenbelasting. Hier leggen we uit hoe je aangifte doet.

Mogelijk kan de overledene geld terug krijgen of moet nog betalen. Met een F-biljet aangifte doen over het jaar waar nog geen aangifte is gedaan. Je krijgt het biljet binnen 5 maanden na overlijden. Heb je geen F-biljet ontvangen? Vraag dan het F-formulier aan bij de BelastingTelefoon voor nabestaanden: 0800 - 235 83 54. In de eerste maanden van het jaar kan het langer duren voor arriveren biljet. Meestal wordt het F-biljet na juni sneller opgestuurd.
Let op: Met een het F-biljet doe je alleen aangifte voor het jaar waarin het persoon is overleden. Wil je ook aangifte(s) doen voor eerdere jaren, dan kun je bij de belastingdienst P-Biljet(ten) aanvragen
- Je kunt geen digitaal aangifte doen via Digi-D account, ook niet van jouw partner.
- Je kunt geen papieren aangifte F-Biljet en P-Biljet voor jezelf of jouw fisale partner doen als je verwacht zelf te overlijden in komende periode.
- Je mag er nog wél voor kiezen om het hele jaar elkaars fiscale partner te zijn. Zo kunt u bepaalde inkomsten en aftrekposten –ook na de overlijdensdatum verdelen zoals u en de erfgenamen dat willen.

Meer informatie staat op de website van de Belastingdienst.

Heb je jouw uitvaart al geregeld? Bereken hier wat een uitvaart ongeveer gaat kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *